Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Magyar Sziget igazi titkai -
  2011-08-11 14:19:01, csütörtök
 
  A Magyar Sziget igazi titkai - első kézből - Válasz a gáncsoskodóknak


G. Kirkovits István - Hunhír.info

Vitathatatlan, hogy mára az egyik legnevesebb nemzeti rendezvény a Verőce-Kismaros közötti területen évente megrendezendő Magyar Sziget, ahol előadások, koncertek, hagyományőrző bemutatók, másutt tiltólistára tett előadók sorakoznak fel évről évre. Nagy közös programja a nemzeti érzelmű családoknak, öregnek, fiatalnak egyaránt. Ezt a közösségi együttlétet legelsősorban az örvényesi Koppány tábor, illetve a Pannon Rádió Rockszerda adásnapja és a nemzeti rock együttesek önzetlen segítsége alapozta meg. A nyomtatott sajtóban sokat tett az ügyért a Magyar Fórum, illetve a Demokrata, amelynek főszerkesztője, Bencsik András sajtóklubos beszélgetést is bevállalt a kronológiájában a második, de létszámában, jelentőségében az első nagyobb szabású nemzeti rendezvényen.
Sokan foglalkoztak már ez idáig a Magyar Sziget előzményével. Hallottam már olyat is, hogy egy fesztiválon büszkén mesélte valaki: ők szervezték az elődjét, illetve azt a projektet, amire a Magyar Sziget is ráépült. Na, akkor öntsünk végre tiszta vizet a pohárba, s ugorjunk vissza a ,,hőskorba".

2001 tavaszán, az akkor MIÉP-frakcióvezető Balczó Zoltán, jelenleg jobbikos politikus úgy döntött, hogy a balatoni nyaralójának otthont adó községbe barátaival együtt rendeznek egy hétvégi eseménysorozatot. Csatlakozott ehhez a gondolathoz Csurka István testvére, Csurka László, illetve a helyszínt biztosító vállalkozó, aki az örvényesi strandot bérelte. Forray Zoltán Kanadában élő magyarságkutató, őstörténész is jelezte részvételét, és hajlandó is volt pénzt áldozni a rendezvényre, így összeállt az alapcsapat. Forray, akinek szívügye a magyar őskutatás, ahhoz ragaszkodott, hogy mindenképpen legyenek őstörténeti előadások az örvényesi hétvégén, és vállalta, hogy meghívja az akkor sikerrel szereplő Bocskai Színpadot, hogy bemutathassa Trianon-emlékműsorát.

Ha Bocskai Színpad és Trianon, akkor abban az időben ez Nagy Ferót is jelentette, így az esti attrakciót nyilvánvaló volt, hogy a Beatrice szolgáltatja. Nagyon szép plakátokat nyomtattak, és természetesen az esemény népszerűsítésében nagy szerepet kapott a Pannon Rádió és a Magyar Fórum is. Miután az eseményről szóló tudósítást is mi írtuk, valamint a Pannon Rádió Rockszerdájában is megszólaltattuk Forray Zoltánt, eléggé közeli munkakapcsolatba kerültünk.

2002 tavaszán a betiltott Nemzeti Dal Ünnepe - Fehér Karácsony című rendezvény utórezgéseinek elülésekor Forray ismét Magyarországon tartózkodott. Többször meghívtam a rádióba beszélgetésre, és mutattam neki pár felvételt a Rockszerda zenei kínálatából. Forraynak tetszettek a nóták, a hazafias dalok, és sikerült megbeszélni vele, hogy azon a nyáron is csinálunk egy őstörténeti tábort, azt a bizonyos Koppány Tábort, de most nem Bocskai Színpaddal, meg Beatricevel, hanem a nemzeti zenekarok fellépésével. Az egyedüli állandó vendég, aki 2001-ben is szórakoztatta a nagyérdeműt pedig Waszlavik Gazember László lesz.

Forray vállalta, hogy állja a hangosítás költségét, a tábor létrehozásához szükséges anyagiakat, a Fehér Karácsonyra összeállt, csak fellépési lehetőséget nem kapott zenekarok pedig ingyen vállalták, hogy ha Budapestnek nem, akkor Örvényesnek hosszú idő után ismét megszólalnak. Több alkalommal lementünk Örvényesre Mazula Imrével, a Magozott Cseresznye főnökével (aki összefogta a zenekarokat) a strandbérlő vállalkozóhoz, ,,Keséhez", egyeztettük a különböző programrészeket és elkezdtük az eseményeket népszerűsíteni.

A MIÉP politikai támogatásához kapcsolódva mindent Csurka Lászlóra és Balczó Zoltánra építettünk fel a reklámhadjárat során, gondolván, hogy Csurka testvérének személye elegendő biztosíték a párt elnökségében ahhoz, hogy egyes nagy álmúak, de kishitűek ne akadályozhassák a rendezvény sikerét. A MIÉP részéről meg ott volt Balczó személye, így megkezdődhetett a rádiós propaganda.

Forray ezután is több alkalommal megszólalt a rádióban, nagyon jó kis témákat hozott magával, illetve jókat beszélgettünk a múltról, a kanadai magyarság helyzetéről, életéről. Ezekben egyik Rockszerdát figyelő rádiós ,,ellenőrző" sem talált jelentenivalót, így teljes erővel folyhatott a népszerűsítés. A Rockszerda vállalta a zenekarokat, Forray a többi kulturális programot, Csurka László pedig főszakácsi szerepben tündökölt. Egy rádióhallgató vállalkozó több tíz kiló húst biztosított, voltak, - köztük Vörös Feri - akik plakátok készítésében segítettek és olyan hallgató is akadt, aki anyagilag is támogatta a rendezvényt. Itt is működött tehát a Pannon Rádióban megszokott közösségi szellem: hozzunk létre valamit, legyen meg az ötlet és az elképzelés, s a hallgatók, ha tudnak, segítenek.

Budaházy hídfoglalásának másnapján, az esti ,,kalandban" résztvevő, illetve a városból menekülő fiatalok aztán Örvényesen pihenték ki az első nagy kormányellenes megmozdulás fáradalmait. Waszlavik Gazember nyitotta péntek este a tábort, megérkeztek a hídfoglalásban és azt követő demonstrációban résztvevők, szombat estére pedig hatalmas tömeg gyűlt össze a nemzeti rock együttesek fellépésére. Rengetegen várták az Egészséges Fejbőr ismételt színre lépését. Az együttes frontembere, Zorán sajnos nem tudta kellő mértékben feldolgozni, hogy a fellépések terén visszatérhet a hőskorban átélt frenetikus sikeridőszak. Emiatt többször Mazulának kellett besegíteni egy-egy szám előadásában. Viszont maga az egész nemzeti rock rendezvény hatalmas siker volt, zúgott a Vesszen Trianon, a régi skin időkből használatos jelszavak, és együtt buliztak a nemzeti érzelmű ifjak és középkorúak a leérkező futballhuligánokkal.

Maga a tábor ismerkedés is volt, hiszen a radikális életben később ismertté vált emberek ott találkoztak először. Toroczkai például Zagyva Gyulával. Czeglédi János, a Fővárosi Közgyűlés Jobbik frakciójának tagja is ott vált ismertté.

Nyerges Attila, az Ismerős Arcok főnöke is eben a táborban ismerkedett későbbi közönségének egy részével, és erősítette meg benne azon erőltetésemet, hogy a csapatával ebben az irányban kell továbblépni, az angolszász, amerikai hippi-rocker-hobóhangulat közvetítése helyett a nemzeti kérdésekre koncentráló nótákkal koncertezni.

A kulturális program részét képezte Toroczkai előadása is, aki szintén a hídfoglalásról érkezett, és ottmaradt az esti koncertekre. Nagyon tetszett neki a tábori hangulat, a buli, a közönség és a zenekarok ,,összjátéka". Toroczkai mondta, hogy nekik is van egy rendezvényük, amit előző évben csináltak először, Magyar Sziget névre hallgat, és nagyon örülne neki, ha náluk is játszanának a zenekarok.

Megbeszéltem a csapatokkal, hogy van egy újabb lehetőség, mindenki igent mondott. A korábban már feloszlott, de a Pannon Rádió hatására, és az ott elért sikerek miatt ismét összeállt zenekarok lelkesedéssel gyakoroltak tovább, hogy akkor augusztusban a Magyar Szigeten ismét színpadra léphessenek. Toroczkai miután közelebbi ismeretsége nem volt a csapatok tagjaihoz, illetve személyesen nem ismerte őket, meg az egész nemzeti rock dolog is elég újszerű volt számára, engem kért meg, hogy legyek az esti nemzeti rock fesztivál műsorvezetője a Magyar Szigeten. Én, ahogyan a zenekarok is, vállaltam, gondolván arra, hogy talán az a sok újdonsült ismerős, aki a Koppány táborban egymásra talált, a Magyar Szigetet is felkeresi. Ez így is lett, mert ha jól tudom, alig száz emberrel kezdték Toroczkaiék a szigetelést, és a nemzeti rock zenekarok ,,varázserejének", a Rockszerda és a "jobbos" sajtó reklámjának hatására, a kezdeti létszám megtízszereződött.

Sorsdöntőnek bizonyult tehát ez a rendezvény a nemzeti radikális szubkultúra történetében. Egyrészt azért, mert innentől aztán végérvényesen leomlottak azok a generációs határok is, amelynek vasfüggönyét a Koppány tábor kezdte el lebontani. Másrészt azért, mert a Koppány táborban bevezetett új szórakozási, kikapcsolódási modellt fejlesztett tovább a nemzeti oldal nacionalistább rétege. Előadások, koncertek, trianoni megemlékezés zászlókkal, a régi nótákkal, jelszavakkal.

Aztán az emberi kapcsolatok terén is elindult akkor egy változás. Szinte mindenki úgy viselkedni, hogy érződött: a legfontosabb ebben az egészben az összetartozás vállalása és kifejezése. A régi Expressz-tábor területén tanyát verők a közösségi élet mára eléggé felejtett rejtelmeiből is rögtönzött, de szívből jövő bemutatót tartottak, a faházak előtt főző, bográcsozó kisebb csoportok mindenkit szívesen láttak egy kis kóstolóra, és annak sem maradt szárazon a torka, aki nem akart a büfében sört venni.

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg az egyik legfontosabb kérdésről. 2002-ben pusztító árvíz fenyegette Kismarost, úgy, hogy a hömpölygő áradat még a tábor alacsonyabb részeit is elöntötte. A Magyar Szigeten jelenlévők közül rengetegen csatlakoztak az árvízvédelmi munkálatokhoz, a szigeteseknek is köszönhetően menekült meg a település a még nagyobb pusztítástól. A szigetre érkezőket vegyes érzelemmel fogadó helybéliek aztán szembesülhettek a lényeggel. Nemcsak Árpád-sávos zászlókat lengetnek, Nagy-Magyarország pólókat viselnek, hanem amikor kell, a szó szoros értelmében emberek a gáton. És ez bántotta a legjobban a csőrét azoknak, akik csuklóból támadták a rendezvényt. Összefogtak a magyarok, hogy segítsenek a bajba jutott magyaroknak. Ingyen, bérmentve, és nem úgy, hogy előre alkudoztak a viszonzáson. A sok tetovált, kopasz, vagy hétköznapi, átlagos kinézetű magyar ember.

HunHír.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: munkakapcsolatba, eseménysorozatot, magyarságkutató, megszólaltattuk, rockszerdájában, akadályozhassák, demonstrációban, megkezdődhetett, szembesülhettek, kronológiájában, programrészeket, hídfoglalásának, gáncsoskodóknak, varázserejének, hídfoglalásról, kormányellenes, kikapcsolódási, nacionalistább, utórezgéseinek, jelentőségében, hídfoglalásban, jelentenivalót, reklámhadjárat, főszerkesztője, magyarországon, létrehozásához, népszerűsíteni, szigeteseknek, támogatásához, természetesen, beszélgetésre, munkálatokhoz, legelsősorban, rádióhallgató, beszélgettünk, vitathatatlan, egyik legnevesebb, nemzeti érzelmű, közösségi együttlétet, örvényesi Koppány, nemzeti rock, nyomtatott sajtóban, első nagyobb, fesztiválon büszkén, balatoni nyaralójának, hétvégi eseménysorozatot, gondolathoz Csurka, helyszínt biztosító, örvényesi strandot, magyar őskutatás, örvényesi hétvégén, akkor sikerrel, Magyar Sziget, Kirkovits István, Pannon Rádió Rockszerda, Magyar Fórum, Bencsik András, MIÉP-frakcióvezető Balczó Zoltán, Csurka István, Csurka László, Forray Zoltán Kanadában, Bocskai Színpadot, Bocskai Színpad, Nagy Ferót, Pannon Rádió, Pannon Rádió Rockszerdájában, Forray Zoltánt, Nemzeti Dal Ünnepe, Fehér Karácsony, Koppány Tábort, Bocskai Színpaddal, Waszlavik Gazember László, Fehér Karácsonyra, Örvényesre Mazula Imrével, Magozott Cseresznye, Csurka Lászlóra, Balczó Zoltánra, Vörös Feri, Pannon Rádióban, Waszlavik Gazember, Egészséges Fejbőr, Vesszen Trianon, Zagyva Gyulával, Czeglédi János, Fővárosi Közgyűlés Jobbik, Nyerges Attila, Ismerős Arcok, Magyar Szigeten, Magyar Szigetet, Nemcsak Árpád-sávos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Idő  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png lepke  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete István - Akác  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  A kételkedés kezelése  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Lóhere  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nevem  Erdőn  Png virág  Fekete-erdő desszert  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Még csak most kezdődik a nap  Lóhere  Hogy lehet megtartani  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Popper Péter szavai  Popper Péter szavai  Bounty krémes  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy bizonyos határt  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Alázat  Reménység és erő Krisztustól e...  Png kislány  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Fehér virág  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Esti kép  képre írva  Próbálj meg ...  Kellemes délutánt kívánok 
Bejegyzés Címkék
egyik legnevesebb, nemzeti érzelmű, közösségi együttlétet, örvényesi Koppány, nemzeti rock, nyomtatott sajtóban, első nagyobb, fesztiválon büszkén, balatoni nyaralójának, hétvégi eseménysorozatot, gondolathoz Csurka, helyszínt biztosító, örvényesi strandot, magyar őskutatás, örvényesi hétvégén, akkor sikerrel, esti attrakciót, esemény népszerűsítésében, eseményről szóló, betiltott Nemzeti, rádióba beszélgetésre, hazafias dalok, őstörténeti tábort, bizonyos Koppány, nemzeti zenekarok, egyedüli állandó, nagyérdeműt pedig, hangosítás költségét, tábor létrehozásához, strandbérlő vállalkozóhoz, különböző programrészeket, eseményeket népszerűsíteni, reklámhadjárat során, párt elnökségében, rendezvény sikerét, rádiós propaganda, kanadai magyarság, többi kulturális, rádióhallgató vállalkozó, esti &#8222, városból menekülő, első nagy, együttes frontembere, fellépések terén, hőskorban átélt, egész nemzeti, régi skin, tábor ismerkedés, radikális életben, táborban ismerkedett, csapatával ebben, irányban kell, nemzeti kérdésekre, kulturális program, hídfoglalásról érkezett, esti koncertekre, tábori hangulat, zenekarok &#8222, újabb lehetőség, csapatok tagjaihoz, esti nemzeti, kezdeti létszám, nemzeti radikális, generációs határok, nemzeti oldal, régi nótákkal, emberi kapcsolatok, legfontosabb ebben, összetartozás vállalása, régi Expressz-tábor, közösségi élet, faházak előtt, büfében sört, egyik legfontosabb, hömpölygő áradat, tábor alacsonyabb, árvízvédelmi munkálatokhoz, szigetre érkezőket, csőrét azoknak, bajba jutott, munkakapcsolatba, eseménysorozatot, magyarságkutató, megszólaltattuk, rockszerdájában, akadályozhassák, demonstrációban, megkezdődhetett, szembesülhettek, kronológiájában, programrészeket, hídfoglalásának, gáncsoskodóknak, varázserejének, hídfoglalásról, kormányellenes, kikapcsolódási, nacionalistább, utórezgéseinek, jelentőségében, hídfoglalásban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.